Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Boldog Batthyány-Strattmann László 01.22
  2019-01-22 17:19:51, kedd
 
  - Igenaptár oldalon
OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Ha segítesz a rászorulókon, akkor majd felragyog világosságod!
Ezt mondja az Úr:
Oszd meg az éhezővel kenyeredet, és a hajléktalan szegényt fogadd be házadba. Ha mezítelent látsz, öltöztesd föl, és ne fordulj el embertársad elől! Akkor majd felragyog világosságod, mint a hajnal, és a rajtad ejtett seb gyorsan beheged. Előtted halad majd igazságod, és az Úr dicsősége gyűjt egybe téged.
Akkor, ha szólítod, az Úr válaszol, könyörgő szavadra így felel: ,,Íme, itt vagyok!" Ha eltávolítod körödből az igát, az ujjal mutogatást és a gonosz beszédet, ha odaadod az éhezőnek kenyeredet, és jóllakatod az elnyomottat, akkor felragyog a sötétségben világosságod, és homályod déli verőfényre változik.
Ez az Isten igéje.

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a kolosszeiekhez írt leveléből
Szeressétek egymást, mert ez a tökéletesség köteléke!
Testvéreim!
Mint Istennek szent és kedves választottai, öltsétek magatokra az irgalmasságot, a jóságot, a szelídséget és a türelmet.
Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza van a másik ellen. Bocsássatok meg ti is úgy, ahogyan az Úr megbocsátott nektek. Legfőként pedig szeressétek egymást, mert ez a tökéletesség köteléke. Krisztus békéje töltse be szíveteket, hiszen erre kaptatok meghívást az egy test közösségében. Legyetek hálásak! Krisztus igéje éljen bennetek gazdagon! Tanítsátok és intsétek egymást telve bölcsességgel! Énekeljetek Istennek hálás szívvel zsoltárokat, himnuszokat és szent énekeket!
Bármit mondtok vagy tesztek, mindent az Úr Jézus nevében tegyetek! Így adjatok hálát általa az Atyaistennek!
Ez az Isten igéje. Iz 58,6-11 vagy Kol 3,12-17

Boldog az a férfi, * aki az Úr törvényében leli örömét

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
,,Mit akarsz, mit tegyek veled?" - ,,Uram, hogy lássak!"
Amikor Jeruzsálembe menet Jézus Jerikó városához közeledett, egy vak koldus ült az út szélén. Amint ez meghallotta, hogy sokan vonulnak arra, megkérdezte, mi történik. Mondták neki, hogy a názáreti Jézus jön errefelé. Erre kiáltozni kezdett: ,,Jézus, Dávid fia könyörülj rajtam!" Akik elöl mentek, csitították, hogy hallgasson. De ő annál jobban kiáltotta: ,,Dávid fia, könyörülj rajtam!"
Jézus ekkor megállt, és szólt, hogy vezessék hozzá. Amikor odaért, megkérdezte: ,,Mit akarsz, mit tegyek veled?"
A vak könyörgött: ,,Uram, hogy lássak!"
Jézus így szólt hozzá: ,,Láss! Hited meggyógyított téged."
Azonnal visszanyerte látását. Dicsőítette Istent, és követte őt. Ennek láttára az egész nép áldotta Istent.
Ezek az evangélium igéi. Lk 18,35-43

Boldog Batthyány-Strattmann László
...... ........... ..........


- Magyar kurír oldalon Link
Boldog Batthyány-Strattmann László nemcsak a beteg szemeket gyógyította, hanem arra is gondja volt, hogy a hit szemeit gyógyítsa, és nyitogassa azokat Isten titkaira. A boldoggá avatott hitvallóra és szemorvosra emlékezünk liturgikus emléknapján.
Dr. Batthyány-Strattmann László (1870-1931) korának különös alakja volt: hercegi rangúként polgári foglalkozást választott. Diplomás orvosként, klinikai sebészeti gyakorlata közben kórházépítésbe kezdett. 1902-ben Köpcsényben nyitotta meg Receptjeit, a felírt szemüveget a gyógyszerészek és a látszerészek ingyen beváltották, hiszen László doktor minden hónap végén egy összegben rendezte a számlát. Vagyonának nagy részét a szegények gyógyítására áldozta.
...... ..........


Címerének jelmondata: Hűséggel és szeretettel
A ,,szegények hercege", dr. Batthyány-Strattmann László világosan látta a vidék köz- és egészségügyi elmaradottságát, ezért karitatív tevékenységével, a maga eszközeivel igyekezett segíteni a rászorulókon.
Feleségével, Coreth Mária Teréziával tizenegy gyermeket neveltek fel szeretetben és mély istenhitben. Szívesen volt gyermekei körében, akik rajongva szerették édesapjukat.
A szegények orvosa volt: ,,orvos volt a hercegek között, és herceg az orvosok között". Sok szenvedés után, hatvanéves korában hunyt el 1931. január 22-én
...... ........... ..........


Batthyány-Strattmann Lászlót 2003. március 23-án II. János Pál pápa boldoggá avatta.
Istenünk, te Boldog Batthyány-Strattmann László hitvallót csodálatos buzgósággal ajándékoztad meg, hogy a szegényeken és a betegeken segítsen, családja iránt pedig a hűséget és a szeretetet gyakorolja. Az ő közbenjárására add, hogy szükséget szenvedő testvéreinknek mi is segítségére legyünk, és életünk folyamán minden körülmények között állhatatosan szolgáljunk neked. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.
...... ........... .........



- Turul info oldalon Link

- Wikipedia oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Címkék: tevékenységével, elmaradottságát, gyógyszerészek, kórházépítésbe, kolosszeiekhez, testvéreinknek, közbenjárására, bölcsességgel, meggyógyított, szentlélekkel, irgalmasságot, világosságod, megbocsátott, tökéletesség, rászorulókon, állhatatosan, atyaistennek, egészségügyi, ajándékoztad, közösségében, visszanyerte, választottai, foglalkozást, látszerészek, jeruzsálembe, gyógyítására, buzgósággal, mindörökkön, szolgáljunk, himnuszokat, hajléktalan, emléknapján, szelídséget, szeretettel, eltávolítod, segítségére, éhezővel kenyeredet, hajléktalan szegényt, rajtad ejtett, ujjal mutogatást, gonosz beszédet, éhezőnek kenyeredet, sötétségben világosságod, tökéletesség köteléke, másik ellen, názáreti Jézus, evangélium igéi, beteg szemeket, boldoggá avatott, felírt szemüveget, látszerészek ingyen, összegben rendezte, Boldog Batthyány-Strattmann László, OLVASMÁNY Izajás, SZENTLECKE Szent Pál, Mint Istennek, Énekeljetek Istennek, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Amikor Jeruzsálembe, Jézus Jerikó, Dicsőítette Istent, Batthyány-Strattmann László, Coreth Mária Teréziával, Batthyány-Strattmann Lászlót, János Pál, Jézus Krisztus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png férfi  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Csak a fogyatkozás látható  Nem számIt  Erdőn  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  s immár én is felragyogva, ért...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Hiányzik  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Fehér virág  Akarat  képre írva  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Png kutya  210 éve született a SZÓZAT meg...  Paul David Tripp Április 21  Irgalom és ítélet  George Byron - Ahogy itt jár -...  Kaffka_Margit  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Amikor Jézus rátapos a lábadra  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Adakozás  Png rózsa csokor  Leonardo da Vinci gondolata  Akarat  Tanuld meg ezt a versemet  Akarat  A televizió nem a kultúrát kép...  Még csak most kezdődik a nap  s immár én is felragyogva, ért...  Tanuld meg ezt a versemet  George Gordon Lord Byron: Inez...  Zilahy Lajos gondolata  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Garai Gábor - Takarítás  Julian Brass gondolata  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Garai Gábor - Takarítás  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Akarat  Albert Einstein gondolata  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Hiányzik  Őrizkednünk kell...  Szívem  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Alvó cicák  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Radikális szeretet  Az igazi szeretetért rendszeri...  Akarat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyon különös  Gonosz démon-álarc  George Gordon Lord Byron: Inez...  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Szép álmokat!  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Jó éjszakát  Png lepke  Még csak most kezdődik a nap  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Garai Gábor - Takarítás  Png ház  Png virág  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam Krisztinától 
Bejegyzés Címkék
éhezővel kenyeredet, hajléktalan szegényt, rajtad ejtett, ujjal mutogatást, gonosz beszédet, éhezőnek kenyeredet, sötétségben világosságod, tökéletesség köteléke, másik ellen, názáreti Jézus, evangélium igéi, beteg szemeket, boldoggá avatott, felírt szemüveget, látszerészek ingyen, összegben rendezte, szegények gyógyítására, vidék köz-, maga eszközeivel, szegények orvosa, hercegek között, orvosok között&#8221, betegeken segítsen, szeretetet gyakorolja, tevékenységével, elmaradottságát, gyógyszerészek, kórházépítésbe, kolosszeiekhez, testvéreinknek, közbenjárására, bölcsességgel, meggyógyított, szentlélekkel, irgalmasságot, világosságod, megbocsátott, tökéletesség, rászorulókon, állhatatosan, atyaistennek, egészségügyi, ajándékoztad, közösségében, visszanyerte, választottai, foglalkozást, látszerészek, jeruzsálembe, gyógyítására, buzgósággal, mindörökkön, szolgáljunk, himnuszokat, hajléktalan, emléknapján, szelídséget, szeretettel, eltávolítod, segítségére, szemorvosra, szegényeken, megkérdezte, beváltották, körülmények, szeressétek, törvényében, dicsőítette, köpcsényben, zsoltárokat, sötétségben, szeretetben, embertársad, gyógyította, meghallotta, csitították, feleségével, bocsássatok, elnyomottat, istenhitben, eszközeivel, énekeljetek, édesapjukat, vagyonának, verőfényre, strattmann, evangélium, jóllakatod, gyakorolja, szeretetet, kenyeredet, szíveteket, igyekezett, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5332
  • e Hét: 40318
  • e Hónap: 73472
  • e Év: 307219
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.